Skoči na sadržaj

Trening o strateškom planiranju UNSCG

15. februar bio je prvi dan treninga o strateškom planiranju Unije srednjoškolaca. Novi članovi Upravnog odbora imali su priliku da, slušajući Mariju Ružić Stajović, steknu nova znanja.


Po agendi, prvog dana novi članovi su učili o timskom radu, šta znači dobro komunicirati ali i govorili o očekivanjima od treninga i njihove organizacije. Već drugog dana, dobra energija i pozitivan duh nisu izostajali. Novi Upravni odbor je učio o strategiji, pisanju projekata i pripremali se za dalji put njihove organizacije. Novih ideja nije falilo. Kako su ideje lokomotive za pokretanje organizacije, dobar tim uz ideje daje veliku nadu. Kroz SWOT analizu organizacije i kroz razmatranje svih prednosti, slabosti, mogućnosti i prijetnji smo imali šansu da našu organizaciju i put koji čeka novo rukovodstvo gledaju iz druge perspektive.

Gdje su mladi ljudi, tu je i zabava i kreativnost. Pa tako nisu izostale i zanimljive igrice i enerdžajzeri. Razbuđivanje uz igrice upoznavanja, te učenja vještina kroz različite igre. Pravljeno je i drvo problema gdje smo uočavali uzroke i posljedice problema na koje Unija srednjoškolaca nailazi.

 
Oni koji su bili spriječeni da budu sa nama, pridružili su nam se online, putem Zoom platforme.
Put koji dolazi donosi mnoge prepreke. Ali i snaga koju ima jedna krovna organizacija učeničkih parlamenata je velika. Mladost i kreativnost donose mnogo mogućnosti. Kako je Unija srednjoškolaca bila stabilna organizacija već pet godina, važno je pripremiti i nove ljude koji će rukovoditi ovom organizacijom naredne dvije godine.