Skoči na sadržaj

PRISUSTVO ČLANOVA UNSCG NA GENERALNOJ SKUPŠTINI SHL FONDACIJE U BERLINU

Pored predstavnika srednjoškolaca iz naše zmlje, prisutni su bili i predstavnici Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije i Kosova i Metohije.

Šestodnevnom skupu u njemačkom glavnom gradu prisustvovalo je preko 200 srednjoškolaca iz te države. Prvih dana oni su zajedno sa srednjoškolcima iz Balkana analizirali ove projekte. Delegati SHL-a su imali priliku da predstavnicima balkanskih zemalja postavljaju pitanja vezana za život na Balkanu, a sve u cilju boljeg upoznavanja ovog područja i odabira najboljeg projekta.

Fondacija „Učenici pomažu život“ je na svojoj skupštini kao prioritet imala donošenje odluke o finansiranju jednog od pristiglih projekata za Balkan.

Predstavnici naše Unije su aktivno učestvovali na okruglim stolovima i sastancima vezanim za organizaciju „Socal day“, jer smo zajedno sa  predstavnicima ASuBiH organizacije (www.asubih.ba) izrazili želju za učešćem u organizaciji ovog projekta. Članovi SAME organizacije (www.same-network.org) su nas detaljno upoznali sa ovim događajem, prihvatili naše ideje, i obećali nesebičnu podršku u organizaciji pomenutog projekta.

 
Ovo je bio prvi put da su predstavnici naše Unije u novom sastavu bili na Generalnom zasijedanju neke inostrane organizacije. Nadamo se da će u budućnosti ovakvih prilika biti mnogo više.