Skoči na sadržaj

Prijavi se za HAB!

Edukativne radionice o preduzetništvu će biti realizovane u gradovima na sjeveru države koji imaju status nerazvijenih opština i u kojima se teži ka stvaranju boljeg okruženja za preduzetništvo, a to su: Bijelo Polje, Berane, Pljevlja, Rožaje i Mojkovac. Na edukativnim radionicama govoriće mladi preduzetnici kao i predstavnici Unije mladih preduzutnika i Asocijacije mladih poljoprivrednika.

Cilj edukativnih radionica jeste da mladima predstavi:
– načine pokretanja biznisa
– načine umrežavanja mladih preduzetnika
– mogućnosti učlanjenja u organizacije koje okupljaju preduzetnike
– mogućnost realizovanja beskamatnih kredita i drugih podsticaja za pokretanje biznisa
– realne priče mladih preduzetnika o izazovima i načinima rješavanja izazova

U toku edukativnih radionica, biće promovisana škola preduzetništva a učesnici radionica biće ohrabreni da se prijave. Prijava za školu preduzetništva biće objavljena na sajtu Unije srednjoškolaca a za prijavu će biti potrebno dostaviti motivacioni sastav na temu „Moj preduzetnički potencijal i moje preduzetničke ideje“.

Škola preduzetništva predstavlja završnu aktivnost našeg projekta, a ona će biti održana u trajanju od 3 dana. Na njoj će učestvovati 20 srednjoškolaca koji će znanja stečena na edukativnim radionicama unaprijediti i zajednički formirati preduzetničke ideje. Učesnici će u toku škole biti podijeljeni u nekoliko grupa, koje će imati za cilj da osmisle bolju preduzetničku ideju. Svim polaznicima škole preduzetništva biće uručene diplome o završenoj školi. Nakon završene obuke, učesnici će sa mentorima razrađivati dalje ideje, a finalni proizvodi će biti predstavljeni na Reviji preduzetničkoh ideja, kao i preko društvenih mreža.

Iskoristite priliku, popunite prijavni formular i prijavite se!