Skoči na sadržaj

POZIV ZA PRIJAVE – ŠKOLA FILMSKE KRITIKE – SEANEMA FILM FESTIVAL – 6. IZDANJE

SEANEMA FILM FESTIVAL – 6. IZDANJE
POZIV ZA PRIJAVE – ŠKOLA FILMSKE KRITIKE

Seanema Film Festival poziva grupu od deset mladih i motivisanih budućih filmskih kritičara da aplicira za trening program Škola filmske kritike koja će se održati u okviru 6. izdanja festivala u septembru u Ulcinju.
Kroz ovaj program, omogućavamo mladim ljudima da usavrše svoje vještine kritičkog razmišljanja i istraže bogati filmski program koji nudimo na našem festivalu, takođe nudimo im prostor da se uključe u javne debate koje će se baviti raznim temama sa gostima i autorima filmova na našem festivalu.
Seanema Film Festival je prepoznao značaj filmske analize i kritike zbog čega je, od 2018., prihvatao i obučavao mlade filmske kritičare iz svih krajeva Crne Gore.
Zadovoljstvo nam je da najavimo da ćemo nastaviti da ulažemo napore i usavršavamo i unaprijeđujemo naše trening programe a u cilju veće podrške budućim generacijama filmskih kritičara.
Ko se može prijaviti?
Mladi iz svih krajeva Crne Gore, starosti od 15-18 godina, koji su željni i u mogućnosti da prisustvuju Školi filmske kritike u okviru 6. izdanja Seanema Film Festivala koji će se realizovati početkom septembra mjeseca u Ulcinju.
Kako se prijaviti?
Pošaljite kratki osvrt na jedan od filmova koji će se prikazati u okviru kampanje Živimo kulturu #ostanidoma / Seanema PopUP! filmski program na prostoru obezbijeđen Ministarstvu kulture na Javnom servisu i OnDemand platformama kablovskih operatera, počevši od 29. aprila. Rok za slanje prijava je 30 dana, završno
sa datumom 29. maj 2020. godine.
Nove informacije o rasporedu filmskog programa možete pratiti direktno na svim našim komunikacionim kanalima, ili na kanalima Ministarstva kulture Crne Gore. Za više informacija, možete se obratiti putem društvenih mreža ili na našu e-mail adresu info@seanemafilmfestival.com
Mladi ljudi koji, iz različitih okolnosti, ne uspiju pripremiti kratak osvrt na jedan od filmova iz Seanema PopUP! programa ohrabrujemo da se prijave sa nekom od filmskih kritika izvan našeg programa.
Link za prijavu:
https://docs.google.com/forms/d/18kLC23pmk84nrIzHiOszhA28VjJl2ncLZOUnTJZ1ipI/edit
Šta vrednujemo?
Dobro poznavanje engleskog jezika (pisanog i usmenog).
Storyboard ili bilo koju formu kreativnog izvještavanja, kao što su blogovi.
Šta možete očekivati?
Širok trening program koji će izoštriti vaše kritičko razmišljanje i naučiti vas kako da sastavite kratke filmske kritike i osvrte. Sjajnu priliku da upoznate profesionalce iz filmske industrije i goste različitih pozadina na 6. izdanju Seanema Film Festivala, podijelite svoje stavove sa njima i gradite vašu mrežu.
Šansu da sretnete druge mlade ljude iz različitih krajeva Crne Gore, upoznate se sa njima i saznate više o njima i mjestima iz kojih olaze. Mogućnost da provedete 4 divna dana u prelijepom Ulcinju.
Diploma/Sertifikat o uspješnom završetku dodijeliće se na kraju trening programa. Putni troškovi na relaciji Podgorica – Ulcinj – Podgorica, kao i troškovi smještaja i ishrane po dolasku u Ulcinj biće pokriveni od strane organizatora.
Pridružen partner na ovom projektu je Unija srednjoškolaca Crne Gore.