Skoči na sadržaj

Novo rukovodstvo Unije srednjoškolaca

Na II Generalnoj Skupštini, delegati Unije srednjoškolaca odabrali su rukovodstvo koje će u naredne dvije godine voditi našu organizaciju. Dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Jovan Bojović istakao je da vjeruje da će novi UO nastaviti putem kojim je išao njegov tim, te da će na pravi način zastupati srednjoškolce.

“Svaki početak je težak, takav je bio i naš, morali smo da organizaciju učinimo prepoznatljivom i da naš rad učinimo značajnim. Novom Upravnom odboru smo obezbijedili prepoznatljivost organizacije, povjerenje kod srednjoškolaca i mjesto ozbiljnog partnera kod drugih organizacija”, ističe Bojović. On dalje navodi da je Upravni odbor, na čijem je on čelu bio, uspio da ostvari saradnju sa svim državnim institucijama u oblasti obrazovanja i tako još jednom pokaže da je Unija srednjoškolaca ozbiljna organizacija koja želi da svojim radom utiče na promjene u obrazovnom sistemu.

Iza Upravnog odbora koji su činili predsjednik Jovan Bojović, PR menadžer Andrea Mićanović, koordinatori Anđela Stešević, Radosav Razić i Mićan Andrijašević nalaze se brojne realizovane aktivnosti i projekti od kojih se izdvajaju: Akcioni dan, Takmičenje za najbolji učenički parlament, Turnir u futsalu i košarci, projekat “Srednjoškolski stav”, projekat “Osnivanje i osnaživanje učeničkih parlamenata”, projekat “Raise your voice”, projekat “Mjesec posvećen borbi protiv HIV-a”, obilježavanje Međunarodnog dana srednjoškolaca i mnogi drugi. 

1UO

Novi Upravni odbor će funkcionisati u izmijenjenom sastavu u odnosu na prethodni. Po zahtjevu bivšeg predsjednika UO a odlukom delegata UNSCG izvršene su izmjene i dopune Statuta Unije srednjoškolaca prema kojima su uvedene nove funkcije u Upravnom odboru i kojima je korigovano rukovodstvo Skupštine UNSCG.

Nova predsjednica Upravnog odbora Andea Mićanović istakla je da će preuzumajući funkciju predsjednice UO, preuzeti i odgovornost da zajedno sa svojim kolegama nastavi da ulaže u ciljeve organizacije i viziju o društvu u kome svi mladi ljudi imaju potrebne uslove za razvoj svojih punih potencijala. Mićanovićeva je dodala za sajt UNSCG da je neizmjerno zahvalna srednjoškolcima, članovima UO koji su joj pružili podršku i koji su do sada vodili organizaciju i svima onima koji su nesebično ulagali u razvoj organizacije i vjerovali u njen rad.

14642451 1234655209919674 2693724620702515384 n

Novi Upravni odbor : Predsjednica – Andrea Mićanović (Gimnazija “Slobodan Škerović” Podgorica)
                              Član UO zadužen za PR i međunarodnu saradnju – Mia Zeković (SMŠ “Mladost” Tivat)
                              Član UO zadužen za marketing – Anja Tičić (SMŠ “Ivan Goran Kovačić” Herceg Novi)
                              Član UO zadužen za koordinaciju aktivnosti u centralnoj regiji – Boris Todorović (Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Nikšić)
                              Član UO zadužen za koordinaciju aktivnosti u južnoj regiji – Indira Količić (Gimnazija “Niko Rolović” Bar)
                              Član UO zadužen za koordinaciju aktivnosti u sjevernoj regiji – Alida Pilica (Gimnazija “Miloje Dobrašinović” Bijelo Polje)

Rukovodstvo Skupštine organizacije: Predsjednica – Anja Mićanović (SMŠ “Mladost” Tivat)
                                                       Sekretar – Anđela Stešević (SMŠ “17. septembar” Žabljak)