Skoči na sadržaj

VI Generalna skupština Unije srednjoškolaca Crne Gore

26. i 27. oktobra 2020. godine održana je skuština Unije srednjoškolaca za delegate južne regije. Delegati su bili smješteni u hotelu “Palas”, u Petrovcu. Skupština je održana uz poštvanje svih mjera propisanih od strane Instituta za javno zdravlje i Ministarstva zdravlja Crne Gore. Na samom početku članovi Upravnog odbora su dočekali delegate, a novi delegati su imali priliku da se upoznaju sa radom organizacije. Kandidati za članove Upravnog odbora imali su priliku da se predstave delegatima govoreći o omladinskoj politici. Nakon toga, uslijedila je diskusija sa delegatima kako bi svi imali priliku da upoznaju kandidate za rukovodeća mjesta u organizaciji. Takođe, delegati su imali priliku da gledaju video zapise kandidata koji dolaze iz drugih regija.
Tokom fokus grupa, delegati su iznijeli svoja razmišljanja i sugestije o trenutnim problemima srednjoškolaca ali i podijelili potencijalna rješenja. Možemo se pohvaliti da smo u kratkom periodu bili veoma produktivni i iznijeli mnogo kvalitetnih ideja. Problemi navedeni u prvoj sesiji, bili su tema druge fokus grupe- Strateško planiranje organizacije.
Ostale aktivnosti na Generalnoj skupštini sastojale su se od predstavljanja partnera Unije novim delegatima, sa posebnim akcentom na finansijsku podršku SHL fondacije. Partnerske organizacije su zamoljene da pošalju kratki video materijal u cilju bolje prezentacije.

28. i 29. oktobra u hotelu “Boscovich”, u Podgorci, okupili su se delegati centralne regije. Delegati sjeverne regije proveli su 30. i 31. oktobar u hotelu “Franca”, u Bijelom Polju. Delegati sve tri regije imali su iste aktivnosti.

Završni dio ovogodišnje skuštine je održan 1. novembra, putem Zoom platforme. Dnevni red ovog sastanka bio je podijeljen na tri aktivnosti. Prva aktivnost bila je diskusija u kojoj su se delegati iz različitih regija upoznavali sa kandidatima za članove Upravnog odbora, koje nisu imali priliku da slušaju uživo. Završni govor kandidata trajao je tri minuta, a prethodio je glasanju delegata. Svi delegati imali su priliku da putem Google Forms-a glasaju za one koji će, po njihovom mišljenju, najbolje voditi ovu organizaciju u budućnosti. Predsjednik skupštine, član Nadzornog odbora i Generalnlna sekretarka činili su izbornu komisiju. Oni su predstavili rezultate glasanja, a potom zaključili VI Generalnu skupštinu.

Delegati su za nove članove Upravnog odbora izabrali:
Nađu Srdić– predsjednicu Upravnog odbora,
Dunju Sekulović–  predsjednicu Skupštine UNSCG,
Elmu Nurković– sekretarku Skupštine UNSCG,
Aminu Bahović– koordinatorku južne regije,
Aleksu Obradovića– koordinatora sjeverne regije,
Ninu Račetu– koordinatorku centralne regije i
Ljubicu Popović– PR organizacije.
Na sastanku članova Skupštine UNSCG 28.11.2020. godine održano je glasanje za poziciju članice Upravnog odbora zadužene za marketing i prikupljanje sredstava. Na poziciju je izabrana Nevena Jovanović. Novo rukovodstvo Unije srednjoškolaca Crne Gore prolazi kratak period obuke sa iskusnim članovima istog, kako bi organizacija postigla maksimalnu efikasnost u naredne dvije godine. Novi uslovi u kojima je ovogodišnja skupština održana nisu omeli delegate i članove Upravnog odbora u efikasnom i produktivnom radu.