Skoči na sadržaj

Državno takmičenje u debati

Drugo mjesto pripalo je ekipi SMŠ “Mladost” iz Tivta, dok je treće mjesto pripalo ekipi iz Gimnazije “Panto Mališić” iz Berana . U konkurenciji najboljih debatera kao najbolji proglašeni su Bobana Senić, Gimnazija ,, Panto Mališić“ iz Berana, prvo mjesto, Mia Zeković, SMŠ “Mladost” Tivat, drugo mjesto, i Anja Tičić, JUSMŠ “Ivan Goran Kovačić” Herceg Novi, treće mjesto.

Takmičilo se 15 ekipa iz gradova širom Crne Gore. Debate su održavane na teme: “Ovaj Dom smatra da za srednjoškolce treba uvesti školske uniforme”, “Ovaj Dom smatra da treba zabraniti borilačke kontakt sportove”, “Ovaj Dom smatra da treba legalizovati prostituciju” (polufinale) i “Ovaj Dom smatra da nauku treba podrediti univerzalnim moralnim načelima” (finale).

Krsto Vuković, ispred Centra za kreativne komunikacije kao organizator prvenstva, čestitao je pobjednicima i podijelio im pehare i vrijedne nagrade. Takođe, učesnici takmičenja su imali priliku i da se prijave za nacionalni debatni tim Crne Gore, pa su poslije takmičenja bili organizovani intervjui sa prof. Krstom Vukovićem, kao i sa profesoricom engleskog jezika.

Na državnom takmičenju učestvovali su i članovi Upravnog odbora Unije srednjoškolaca: predsjednica UO Andrea Mićanović, član pobjedničke ekipe; PR Mia Zeković, drugoplasirana i u ekipnoj i u pojedinačnoj konkurenciji; predsjednica Skupštine Anja Mićanović, član drugoplasirane ekipe; član UO za Marketing i prikupljanje sredstava Anja Tičić, trećeplasirana u pojedinačnoj konkurenciji; kao i koordinatorka sjeverne regije Alida Pilica.

 

Gimnazija “Slobodan Škerović” Podgorica

 

 

SMŠ “Mladost” Tivat