Skoči na sadržaj

Takmičenje za najljepše Vaskršnje jaje i edukativna tribina

Na inicijativu Učeničkog parlamenta SMŠ “17. septembar”, a u saradnji sa profesoricom Miladinkom Pejović, organizovano je takmičenje za najljepše ukrašeno jaje, održano na školskom nivou. Ovaj događaj, zabavnog karaktera i veoma zanimljivog koncepta, bio je inspirisan proteklim Vaskršnjim praznicima. Cilj ove aktivnosti je bio razvoj kreativnog duha kod mladih, podsticanje zalaganja za očuvanje i njegovanje svojih običaja, tradicije i religije.
Laskavo prvo mjesto, svojim radom osvojio je učenik Mlađen Simićević, dok su, pored njega, nagrađena Uskršnja jaja Tamare Popović i Dejana Ostojića, za koje su članovi Učeničkog parlamenta pripremili slatke nagrade. Ostali učesnici su stekli lijepo, korisno i zabavno iskustvo, uzimajući učešće u ovakvom vidu aktivnosti.
Pored takmičenja, organizovana je edukativna tribina o Vaskrsu, na kojoj je prof. Miladinka Pejović učenike, upoznala sa zanimljivim činjenicama koje se tiču ovog praznika, kao i sa običajima koji se praktikuju u različitim dijelovima svijeta, prilikom proslavljanja istog.

DODJELA BODOVA
II stepen dodjele bodova
Ostale aktivnosti-3 boda
Edukativna tribina I-3 boda
UKUPNO BODOVA: 6