Skoči na sadržaj

Šezdeset godina od potpisivanja Rimskih ugovora

Govorili su o:

• EU i njenom razvojnom putu,

• Rimskim ugovorima kojima se formiraju EEZ i Euroatom,

• ciljevima i značaju EEZ,

• carinskoj uniji i

• Šengenskom sporazumu.

U drugom dijelu bilo je riječi o projektu EU – “Tvoja Evropa, tvoje pravo da kažeš!” (YEYS) u kojem su učestvovali učenici Gimnazije: Nikolina Belada, Damir Stanojević i Milena Marković. Članovi delegacije naše škole Damir Stanojević I Milena Marković , koji su ujedno predstavljali Crnu Goru, podijelili su iskustva sa prisutnim učenicima uz bogat foto i video material koji je urađen u toku njihove posjete Briselu.

Riječ je o Evropskoj omladinskoj debati na kojoj su učestvovala po tri predstavnka iz zemalja članica i zemalja koje su kandidati za članstvo u EU. Njihov zadatak je bio da svojim entuzijazmom i idejama daju doprinos integracijama migranata u evropsko društvo. Prisutni su mogli da postavljaju pitanja, a bio im je dostupan promotivni materijal vezan za EU i Crnu Goru na putu ka EU.

Realizacijom aktivnosti koordinirale su prof. Svetlana Ivanović, prof. istorije i geografije i evropskih integracija i Dejana Rudović, prof. psihologije.

U toku dana svim zainteresovanim učenicima, u prostorijama Omladinskog kluba i u dijelu kabineta geografije, bio je dostupan promotivni materijal vezan za EU i Crnu Goru na putu ka EU.

 

DODJELA BODOVA

II stepen dodjele bodova

Ostale aktivnosti- 3 boda

UKUPNO: 3 boda