Skoči na sadržaj

Radionice na temu vršnjačkog nasilja

Članovi Ućeničkog parlamenta Gimnazije „Niko Rolović“ učestvovali su u dvodnevnom seminaru pod nazivom “Montenegro without hate”. Tokom 2 dana (petak i subota) održan je sedmočasovni seminar koji je bio obuka za vršnjačke edukatore na temu vršnjačkog nasilja. Ovoj obuci pristustvovalo je 18 članova UP-a.
Obuku su vodile pedagogica Vanja Rakočević iz Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović”, profesorica italijanskog jezika Katrina Berišaj iz Volonterskog kluba Gimnazije „25. maj“ i koordinatorka medijskog programa Kristina Ćetković iz NVO „35mm”.
Tokom ovog seminara članovi UP-a upoznali su se sa temom vršnjačkog nasilja, prevencije istog, faktora koji utiču na vršnjačko nasilje i slično.
Nakon savladane obuke, članovi UP-a su kao vršnjački edukatori održali 4 radionice u školi na temu vršnjačkog nasilja. Radionice su održane za učenike sva 4 razreda u školskoj biblioteci. Bile su zabavnog, edukativnog i interaktivnog karaktera, u trajanju od jednog školskog časa. Cilj i dostignuće ovih radionica bilo je povećanje svijesti mladih o vršnjačkom nasilju i edukacija o prevenciji istog.

DODJELA BODOVA
II stepen dodjele bodova
Edukativna tribina I-4x 3 boda
UKUPNO BODOVA- 12 BODOVA