Skoči na sadržaj

Radio emisija: Gimnazijalci osvajaju svijet umjetnosti i nauke

Radio emisija nosila je naziv ,,Gimnazijalci osvajaju svijet umjetnosti i nauke”. U realizaciji emisije učestvovalo je osamnaest učenika, od čega su tri učenika bili voditelji, a ostali članovi uredničkog tima.
Emisija je bila tematskog karaktera. Teme o kojima su govorili:
1. U susret predstojećim praznicima, glavna tema emisije bila je “sebi želim”.
2. Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetogr u Gimnaziji ,,Panto Mališić”, intervjuisali su Marijetu Mojašević, savjetnicu za mlade pri Kancelariji za mlade opštine Berane, koja je vrlo upečatljivo prenijela lična iskustva vezana za život osoba sa invaliditetom.
3. Intervju je urađen i sa Milovanom Marićem, učenikom trećeg razreda Gimnazije i najavljena je njegova prva samostalna izložba, koja će biti održana 09.12.2016. godine u Gimnaziji ,,Panto Mališić”, sa početkom u 09:00h.
4. Dvije učenice drugog razreda Gimnazije Iritano Paola i Pešić Nikolija, koje su ujedno i pobjednice na kvalifikaciji za takmicenje ,,U ritmu Evrope”, koja je održana u Beranama, govorile su o samom takmičenju.
5. Pripremljen je prilog Lazara Dragišića, na temu ,,Energetska efikasnost”.
6. Sa Lukom Popovićem, koji je trenutno na razmjeni učenika u SAD-u, pričali su o proslavi Dana zahvalnosti.
7. Učenici prvog razreda Gimnazije napisali su prilog o svojim očekivanjima.
8. Na samom kraju pripremljen je prilog o inicijativi ,,Prilike”, koju sprovodi Kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete. JU Gimnazija ,,Panto Mališić” jedna je od osam škola u Crnoj Gori koje su odabrane za učešće u pilot projektu.

DODJELA BODOVA:

II stepen dodjele bodova
Ostale aktivnosti (Aktivnost u organizaciji kancelarije za mlade) – 3 boda