Skoči na sadržaj

Put ka zdravom društvu

Povodom obilježavanja Dana inkluzije u JU Gimnaziji ,,30.septembar“ je održana prigodna manifestacija koju je priredio Učenički parlament. U prostorijama Gimnazije prikazan je film ,,Put ka zdravom društvu“, koji su snimili učenici škole Vedad Selmanović i Dino Topalović. Nakon filma učenicima se obratila Mediha Dedeić Ljaić, logoped u OŠ ,,Mustafa Pećanin“, koja je pripremila prezentaciju na temu : ,,Inkluzija u svijetlu demokratije“.

Zatim je uslijedila diskusija svih prisutnih učenika , profesora, stručnih saradnika  škole, OŠ ,,Mustafa Pećanin“ i Srednje stručne škole, predstavnika lokalne zajednice o idealnoj školi , o značaju same inkluzije za učenike, roditelje, nastavnike i lokalnu zajednicu ,o preprekama inkluzivnom obrazovanju i razvoju inkluzivne (demokratske) škole, koje su promjene u obrazovanju (školi) potrebne da bi se zadovoljile potrebe svih…
Nakon diskusije učenicima se obratio i direktor Gimnazije, Fejzo Murić : ,,Ova današnja manifestacija je na neki način putokaz direktoru kako  da vodi školu i da je odgovornost svih zajedno i profesora,učenika roditelja ,lokalne zajednice da radimo na razvoju demokratske kulture u školama “.

Zatim su učenici škole koji imaju talenta za likovnu umjetnost Dzenisa Mujević, Emina Balota, Nerma Bralić, Melisa Nurković, Vedad Selmanović i Dino Topalović  organizovali su i likovnu radionicu  ,,Boje tolerancije” sa učenicima trećeg razreda OŠ ,,Mustafa Pećanin“ koju su realizovali u dvorištu OŠ ,,Mustafa Pećanin“.
Manifestacija je bila i medijski propraćena.
http://www.pobjeda.net/protected/listalica/2017-10-13/files/assets/basic-html/page-13.html#
http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Regioni&clanak=618993&datum=2017-10-15
http://rozajetoday.me/rozaje/u-rozajskoj-gimnaziji-i-os-obiljezen-dan-inkluzje-u-obrazovanju/

DODJELA BODOVA

II stepen dodjele bodova
Edukativna tribina I-3 boda
Ostale aktivnosti (film i radionica) x2-6 bodova
III stepen dodjele bodova
Saradnja sa osnovnom školom-2 boda
IV stepen dodjele bodova
Mediji-2 boda
UKUPNO:13 BODOVA