Skoči na sadržaj

Poetsko veče povodom Dana škole

Nakon što je parlament dobio dozvolu za organizovanje iste, Količić Indira, predsjednica parlamenta je angažovala predstavnke odjeljenja da animiraju talentovane i zainteresovane učenike da recitiju poeziju ili čitaju odlomke iz proze. Tako je ovo veče započelo Petrarkinim “Kanconijerom”, a nastavak je pratila ljubavna poezija uz instrumentalnu pratnju.
Kroz obraćanje prijateljima škole, roditeljima i učenicama moderatorka večeri, Indira, je istakla kroz stihove značaj Učeničkog parlamenta, a učenici škole su recitovaili i svoju, autorsku poeziju. Kao iznenađenje večeri, dodatni poklon za sve prisutne bila je i izvedba pjesme Someone like you od strane učenice trećeg razreda, Vasilise Savić. Program je upotpunila i dramska sekcija sa odlomkom iz Gogoljevog “Revizora”, a za posebnu interakciju sa publikom pripremili smo i kviz. Citate iz književnih djela je čitala profesorica Vesna Pavićevć, dok su ostali prepoznavali književna djela iz kojih su.
Na kraju je kao zaključna tačka uslijedilo prikazivanje spota “Ne rugaj se” koji su gimnazijalci spremili u proteklom periodu, Da je gimnazija ideja vječnosti, a Učenički parlament kap u slapu koja ga pomaže tkati naglasila je ovogodišnja generacija parlamentaraca.
Aktivnost je bila i medijski propraćena http://www.barinfo.me/text.php?kategorija=1&id=10302
DODJELA BODOVA
I STEPEN DODJELE BODOVA
Ostale aktivnosti(kviz)-3 boda

II STEPEN DODJELE BODOVA
Kulturna manifstacija-3 boda

IV STEPEN DODJELE BODOVA
Mediji-2 boda

UKUPNO BODOVA-8 BODOVA