Skoči na sadržaj

Pljevaljski gimnazijalci na "Otvorenim danima nauke"

Na ovu značajnu manifestciju išli su predstavnici svih odjeljenja, uključujući i predstavnike Učeničkog parlamenta. Usluge prevoza obavila je agencija ,,Markoturs’’ iz Pljevalja, a troškove puta snosila je Gimnazija. Ove godine Gimnazija je dobila poziv da učestvuje na revijalnoj debati na temu ,,Genetski modifikovani organizmi’’, ’za’ i ’protiv’’’. Tročlana ekipa Debatnog tima je i na ovaj način predstavljala Gimnaziju na ,,Danima nauke’’.
Preko 120 učenika iz ove škole, u dva navrata posjetilo je ovu manifestaciju. Prva grupa je posjetila ,,Fabriku znanja’’, gdje su učestvovali u interaktivnim predavanjima, dok je druga grupa učenika posjetila Bio-tehnički fakultet, gdje su učestvovali u eksperimentima koje su pripremili profesori i studenti ovog fakulteta, a nakon toga su učestovali u navedenoj debati, protiv Debatnog kluba Gimnazije ,, Slobodan Škerović’’. Debatni klub Gimnazije ,,Tanasije Pejatović’’ je tom prilikom donio još jednu pobjedu svojoj školi.

DODJELA BODOVA:
II stepen dodjele bodova
Ostale aktivnosti (Posjeta “Otvorenim danima nauke”) – 3 boda

UKUPNO 3 BODA

Povodom ,,Otvorenih dana nauke’’ koji su se održali u periodu od 21-og do 22-og septembra, Gimnazija ,,Tanasije Pejatović’’ u saradnji sa Učeničkim parlamentom i profesorima organizovala je odlazak učenika na taj događaj. Na ovu značajnu manifestciju išli su predstavnici svih odjeljenja, uključujući i predstavnike Učeničkog parlamenta. Usluge prevoza obavila je agencija ,,Markoturs’’ iz Pljevalja, a troškove puta snosila je Gimnazija. Ove godine Gimnazija je dobila poziv da učestvuje na revijalnoj debati na temu ,,Genetski modifikovani organizmi’’, ’za’ i ’protiv’’’. Tročlana ekipa Debatnog tima je i na ovaj način predstavljala Gimnaziju na ,,Danima nauke’’.
Preko 120 učenika iz ove škole, u dva navrata posjetilo je ovu manifestaciju. Prva grupa je posjetila ,,Fabriku znanja’’, gdje su učestvovali u interaktivnim predavanjima, dok je druga grupa učenika posjetila Bio-tehnički fakultet, gdje su učestvovali u eksperimentima koje su pripremili profesori i studenti ovog fakulteta, a nakon toga su učestovali u navedenoj debati, protiv Debatnog kluba Gimnazije ,, Slobodan Škerović’’. Debatni klub Gimnazije,, Tanasije Pejatović’’ je tom prilikom donio još jednu pobjedu svojoj školi.