Skoči na sadržaj

Obilježen Međunarodni dan žena u SMŠ ''17. septembar''

Na inicijativu Učeničkog parlamenta SMŠ “17. septembar”, povodom 8. marta, enterijer škole je uređen u skladu sa “nepisanim pravilima” koja diktira ovaj praznik. Dakle, tradicionalno su članovi Učeničkog parlamenta izradili pano na datu temu, koji je izložen, na oglasnoj tabli hola škole, zajedno sa interesantnim porukama, koje su momci, kao kavaljeri, ispisivali i lijepili u čast ovog praznika posvećenog nježnijem polu. Takođe, cjelokupnu viziju su upotpunili cvjetovi, koji su ručno izrađeni specijalno za ovu priliku, od strane članova Učeničkog parlamenta i profesorice Milice Šibalić.

Pored toga, svakako vrijedi pohvaliti i ostale učenike, među kojima je Milan Šibalić, učenik II razreda koji je, lijepim gestom zavrijedio poštovanje, jer je, kao znak pažnje, poklonio po jedan cvijet svakoj drugarici iz svog odjeljenja.
Takođe, u saradnji sa profesoricom Miladinkom Pejović, organizovana je panel-diskusija, na kojoj su učenici diskutovali o pravima žena, feminističkim pokretima, predloživši organizovanje debate na ovu temu, kako bi određeni učenici imali pravo da zastupaju svoje stavove koji se tiču koncepta ekvivalencije žena i muškaraca u savremenom društvu.

DODJELA BODOVA
II stepen dodjele bodova
Osnovne aktivnosti (ukrašavanje enterijera)-2 boda
Edukativna tribina II-4 boda
UKUPNO BODOVA: 6