Skoči na sadržaj

Neka zasija škola

 

Projekat „Neka zasija škola“ je ideja predsjednice Đačkog parlamenta Zagorke Golubović, koja je na jednoj od sjednica Đačkog parlamenta izložila da uopšte enterijer škole ne podsjeća na to da se bliži Nova godina, već da su hodnici škole monotoni i da se školom uopšte ne širi novogodišnji duh. Kako bi se situacija izmijenila, a samim tim i uljepšao hodnik škole predložila je da se kupi jelka, nakit i sijalice koje bi krasile školski hodnik do kraja Nove godine.

Oduševljeni idejom, članovi Učeničkog parlamenta su predložili da se što prije počne sakupljati novac da bi se kupila jelka. Dan nakon sjednice, predstavnici Đačkog parlamenta su počeli da sakupljaju novac i naravno naprave spisak svih koji su doprinijeli kupovini jelke.

Nakon par dana intezivnog sakupljanja, veći broj učenika je pokazao zainteresovanost i doprinio akciji sakupljanja novca. Svi učenici su davali kolike su bile njihove finansijske mogućnosti, čak je i veliki broj učenika kako bi ih podržao i pokazao  da žele da  pomognu i učestvuju u projektima, iako su njihove finansijske mogućnosti male, dao dosta novca. Ukupno je sakupljeno 30,35€. Taj novac je bio dovoljan za kupovinu jelke, ali nedostajalo je novca za ukrase.

Želeći da im pomognu, profesori su u toku samo jednog malog odmora dali 20€, zahvaljujući kojima su bili u mogućnosti da kupe ostale ukrase. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez potpune podrške pedagogice škole Mire Jolić, sa kojom Učenički parlament ima potpunu saradnju, koja je sama preuzela tu odgovornost da pomogne i sakupila novac od svih profesora.

Nakon što je sakupiljeno 50,35€, jelka je kupljena. Jelku je okitilo par članova Učeničkog parlamenta i postavilo u hodniku škole.                                                                                                                

DODJELA BODOVA
II stepen bodovanja
Kulturna manifestacija – 3 boda

UKUPNO 3 BODA