Skoči na sadržaj

"Neka nas različitosti ne razdvajaju, već spajaju!"

Šetnja mira i nenasilja bila je apel na učenike i profesore da ne dozvole da slike mržnje i nasilja budu ono po čemu će njihova ustanova biti prepoznata. 

Predsjednica Đačkog parlamenta ,Andrijana Paljuševic je rekla da su ovom šetnjom poželjeli dobrodošlicu prvom proljetnom mejsecu i poslali poruku.
-S obzirom na to da je mart bogat mnogim praznicima, u tu čast smo htjeli da mu poželimo dobrodošlicu, i to šetnjom kojom ćemo promovisati mir  i toleranciju. Ovim činom, naš cilj je bio da drugarima, kako iz škole, tako i iz grada i čitave države uputimo jasnu poruku – diskriminacija po bilo kom osnovu ne treba da bude prisutna u našem društvu. Nadamo se da smo danas održanom Šetnjom mira poslali jasnu poruku kako ne želimo vise netoleranciju i nemire samo zbog pola, vjere, boje kože ili bilo kog drugog aspekta. Neka nas različitosti ne razdvajaju, već spajaju!, navela je Paljušević.

Šetnji je prisustvovalo oko tridesetak učenika, a bila je i medijski propraćena na portalima Volim Podgoricu, Kolektiv kao i portalu Vijesti.

DODJELA BODOVA:
II stepen dodjele bodova
Ostale aktivnosti – 3 boda

III stepen dodjele bodova
Mediji – 3 boda

UKUPNO 6 BODOVA