Skoči na sadržaj

Nedjelja žene u Gimnaziji Cetinje

23

Realizovana je debata na temu “Prava žena u Crnoj Gori nisu ostvarena. “
Timove su činili sljedeći učenici:
Tim afirmacije: Petar Vujović, Anita Dapčević i Nikola Popović
Tim negacije: Đorđije Todorović, Balša Vušurović i Irena Mudreša.
Pobjednički tim je bio tim afirmacije.
Debatu su sudili: profesorica Tamara Mitrović i učenice Ksenija Andrić i Milena Marković.
 

24

Dana 08. 03. je organizovano popodnevno druženje uz jelo i osvježenje gledajući film “Hidden figures”. Film “Hidden Figures” je biografska drama smještena u šezdesete godine prošlog vijeka u još uvijek rasno podijeljene SAD, tačnije Hempton, Virdžinija. Priča prati tri žene, zaposlene u West Area Computers odjeljenju istraživačkog centra Lengli, tj. NASA. Tri obrazovane, pametne, sposobne i ambiciozne žene pokušavaju u svijetu muškaraca da se dokažu kao ravne, pa i čak ispred svih u onome što rade. Vreme za tako nešto nije baš najpogodnije zbog stereotipa i manjka prava žena, ali one ne odustaju od svoje borbe.

Istog dana koordinatorka parlamenta Dejana Dizdar  i predstavnica Nikoleta Ivanović gostovale su na TV 777 i govorile o aktivnostima povodom Nedelje žene i profesionalne orijentacije.

25

Dana 09. 03. član Učeničkog parlamenta Gimnazije, Ksenija Jabučanin je gostovala na jutarnjem programu RTCG gdje je pričala o realizovanim aktivnostima povodom Nedjelje žene i povodom profesionalne orijentacije. Kasnije tog dana je održana je slikarska radionica sa Aleksandrom Stamenković.

DODJELA BODOVA

II stepen dodjele bodova

Edukativna aktivnost (debata)- 3 boda

Ostale aktivnosti x2 (film i radionica)- 6 bodova

IV stepen dodjele bodova

Mediji- 2 boda

UKUPNO: 11 bodova