Skoči na sadržaj

Muzika i umjetnost

U ponedeljak, 25. decembra u Gimnaziji ‘’30. septembar’’ realizovan je čas dinamične i interaktivne nastave na času engleskog jezika, na temu “ Muzika i umjetnost”.

Učenici  prvog razreda, odeljenja ( I1,I2,I3) u okviru Učeničkog parlamenta imali su priliku da osim visoke kreativnosti i entuzijazma pokažu i usavrše znanje engleskog jezika na jedan zanimljiv i drugačiji način, putem savremenih metoda i sredstava koja usmjeravaju pažnju na učenika i njegovo aktivno učestvovanje tokom časa što i jeste bio primarni cilj ovih časova.Učenici su u svakom od pomenuta tri odeljenja bili podijeljeni u grupe , gde je svaka grupa imala svoj predhodno određeni obrađen zadatak. Svi zadaci su se odnosili na raznovrsno predstavljanje kreiranog i osmišljenog  muzičkog benda za čije kreiranje je bila zadužena jedna od grupa , zatim osmišljavanje i kreiranje biografije članova benda, izvođenje pjesme napisane i komponovane od strane benda, kao i intervjuisanje članova benda. Spajanjem savremenih metoda sa energijom, potencijalom i snagom unutrašnjeg motiva učenika tj. njihovih interesovanja mora rezultirati samo jednim – obostranom zadovoljstvu profesora I učenika na uspješno realizovanom času.
Na jednom od  ovako osmišljenih časova prisustvovao je direktor škole Fejzo Murić, koji je pohvalio  kreativnost učenika, Učeničkog parlamenta i profesorice Nokić u realizaciji časa.

DODJELA BODOVA
II stepen dodjele bodova
Ostale aktivnosti-3 boda
UKUPNO BODOVA-3 BODA