Skoči na sadržaj

Mladi i internet

Na inicijativu parlamentarke Vasilise Radović, u petak, 9. Februara, održana je edukativna tribina na temu mladih i interneta. Predavanje je trajalo jedan školski čas, a predavači su bili, inicijatorka i profesor  informatike, Aleksandar Vukazić.
Broj učesnika iznosio je 50, i svi su bili zainteresovani za slušanje i učestvovanje, jer je tema direktno povezana sa njima.
Vasilisa je upoznala učenike sa pojmovima i značajem surface-a, deep i dark web-a. Ukoliko mladi i stari nastave sa svakodnevnim, prekovremenim korišćenjem društvenih mreža, doći će do toga da će mozak zakržljati, a riječi će se izgubiti u vremenu i prostoru, jer je dovoljna jedna fotografija i jedan video  da nekom pokažete gdje ste bili, s kim ste bili, šta ste radili i sve ostale stvari, jer kako je svima poznato, slika govori hiljadu riječi. No, pored svojih negativnih strana, internet je pun i pozitivnih, samo treba znati koju odabrati za korišćenje. Sajtovi koje je mlada vršnjačka edukatorka preporučila srednjoškolcima su: trawelaway.me , kultivisise.rs , trip.me/blog/ , teachtoday i bosonoga.rs .

DODJELA BODOVA
II stepen dodjele bodova
Edukativna tribina I-3 boda
UKUPNO BODOVA-3 BODA