Skoči na sadržaj

Međuopštinska saradnja na inicijativu UNSCG

Na ovu ideju učenici su došli na seminaru u Budvi koji se bavio osnivanjem i osnaživanjem učeničkih parlamenata (održan od 24-26 februara 2017). Vrijednim radom i trudom delegata UNSCG iz pomenutih škola ovo veče je organizovano u Muzičkoj školi ,,Dara Čokorilo”. Učenici ovih škola su se predstavili sa klasičnim kompozicijama, filmskom muzikom, beatboxom, glumom, popularnom muzikom i recitacijom na našem, kao i na italijanskom jeziku.
Nikšićka publika je imala prilike da čuje popularnu ,,Cup song” iz filma ,,Pitch Perfect” koju su izveli danilovgradski gimnazijaci. Đaci srednje muzičke su spojili nespojivo – klasičnu muziku i rok, odnosno filmsku, ali su oduševili publiku svojim izvođenjem klasične muzike. Gimnazijalac Andrija Rakojević je posebnu pažnju privukao beatboxom, što do sada nije moglo da se čuje u Muzičkoj školi. Učenici Srednje Stručne škole Vuk Drašković, Aleksa Drašković, Goran Zorić i Boris Kilibarda su bili tehnička podrška i imali su zaduženja oko sređivanj scene. Voditelji programa su bili Milena Vučeljić (Gimnazija iz DG) i Đorđije Durutović (Srednja stručna škola, NK). Delegati UNSCG Nađa Stolica, Jasna Kontić, Martin Spaić, Boris Todorović, Kristina Šćepanović, Mina Koturović, Milena Vučeljić, Vuk Drašković, Đorđije Durutović, Anastasija Ivašanin su bili organizatori, ali i učesnici. Cilj ove aktivnosti je da se pokaže da je moguća saradnja između dva grada, ali i da mladi rade na kulturnom uzdizanju gradova. Tako]e, na bini se nala
zila kutija sa prilozima, gdje je publika mogla da da svoj doprinos.

Aktivnost je posjećena u velikom broju, a propraćena je i medijski od strane 2 renomirana portala Onogost.me i mladiniksica.me.

http://www.mladiniksica.me/ucenici-odrzali-kulturno-humanitarni-koncert-u-muzickoj-skoli/

http://www.onogost.me/kultura/muzicka-skola-dara-cokorilo-koncert-ucenika-srednjih-skola

DODJELA BODOVA

II stepen dodjele bodova

Kulturno-humanitarna manifestacija- 5 bodova

III stepen dodjele bodova

Međuopštinska saradnja- 5 bodova

IV stepen dodjele bodova

Mediji- 2 boda

V stepen dodjele bodova

Aktivnost propraćena u velikom broju- 1 bod

Aktivnost sprovedena na inicijativu UNSCG- 1 bod  

UKUPNO: 14 bodova