Skoči na sadržaj

Književno veče

U Nikšićkom pozorištu 20. oktobra 2015. godine, održana je premijera predstave “Persona non grate” – Obrada Nenezića, a 28. oktobra u Dodestu promocija njegovog romana “Osmijeh za Mariju Mihailovu”. Podstaknuti ovim kulturnim dešavanjima, zadivljeni uspjehom nikšićkog pisca i dramaturga učenici su preko svojih predstavnika u Učeničkom parlamentu iznijeli prijedlog o susretu sa njim i organizaciji kniževne večeri.

Uz odobrenje uprave, predsjednik Učeničkog parlamenta Boris Todorović i profesori koordinatori G. Rovčanin i P. Marušić su se dogovorili sa profesorima maternjeg jezika i književnosti Dijanom Grbić, Vesnom Josipović, Jelenom Krsmanović i profesoricom ruskog jezika Milkom Guzinom o preduzimanju koraka ka ostvarenju ovog učeničkog zahtjeva. Prvi korak je bio saradnja sa lokalnom zajednicom i dogovoreno je da taj susret bude dana 16. novembra. Datum je usklađen sa obilježavanjem Dana srednjoškolaca 17. novembra i Dana škole 20. novembra pa je organizacija ove večeri bila jedna u nizu aktivnosti koje su održane u školi u toku nedjelje. Izvršena je i podjela zadataka za organizaciju književne večeri pod nazivom “Metamorfoza leptira”. Literarna sekcija je za ovu aktivnost pripremila oslikane panoe i pismeni zadatak, recitatorska sekcija je pripremila stihove Obrada Nenezića dok je dramska sekcija bila zadužena za pripremanje teksta literarne sekcije.

Članovi UP su bili aktivno uključeni u realizaciju književne večeri, kako u samoj organizaciji tako i u radu kroz različite sekcije.
Književnoj večeri osim Obrada Nenezića prisustvovao je i Miro Nikolć, koji je recitovao stihove Obrada Nenezića. Aktivnost je medijski propraćena od strane TV Nikšić.

DODJELA BODOVA:
II stepen dodjele bodova
Kulturna manifestacija – 3 boda
Učešće stručnjaka iz ove oblasti (Obrad Nenezić, Miro Nikolić) – 2 boda

III stepen dodjele bodova
Mediji – 3 boda

UKUPNO 8 BODOVA

1