Skoči na sadržaj

Karijerno vođenje i savjetovanje

U Gimnaziji  ‘’30. septembar” u Rožajama psiholoskinja Maja Lješnjak i projektna asistentkinja Milena Šćepanovic iz ADP-Zid-a, realizovale su info sesiju o karijernom vođenju i savjetovanju. Članovi Učeničkog parlamenta  imali su priliku da se kroz i interaktivan rad upoznaju sa konceptima razvoja karijere i karijernog vođenja i savjetovanja. Tokom sesije predstavljen je i program Erasmus +, koji nudi mladim ljudima veliki broj stipendija ,kao i mogućnost odlaska na EVS, odnosno volontitanje u inostranstvu u trajanju od 2 do 12 mjeseci.
U okviru info sesije učenici su se upoznali sa pojmom karijere (tradicionalno i savremeno shvatanje), sa mogućnostima i  izazovima koji ih očekuju na tržištu rada kao i sa smjernicama koje će im pomoći da razviju i unaprijede svoje individualne kompetencije kako bi bili konkurentniji pri zapošljavanju.
Karijera nije samo posao već i kontinuiran proces učenja, razvoja i usavršavanja tj. proces cjeloživotnog učenja. Akcenat se stavlja na pojedinca tj. mladog čovjeka koji treba da samostalno donosi odluke, da konstantno radi na sebi , razvija se i usavršava i upravlja svojom karijerom. On je taj koji treba da treba da preuzme stvar u svoje ruke i pronađe svoje mjesto na tržištu rada ali samo svojim kvalitetom i kompetentnošću.
Organizatori ove info sesije su Adisa Malagić i Muhamed Šaljić kao i članovi Učeničkog parlamenta , Kluba mladih preduzetnika i Volonterskog kluba  škole u saradnji sa ADP Zid-om iz Podgorice .Tribini su prisustvovali pored učenika,  profesora, direktora, pedagoškinje i predstavnici javne riječi ( dnevne novine Dan i Pobjeda).

DODJELA BODOVA

II stepen dodjele bodova
Edukativna tribina I-3 boda
IV stepen dodjele bodova
Mediji-2 boda
UKUPNO BODOVA:5