Skoči na sadržaj

Integrisani izvještaj o aktivnostima Učeničkog parlamenta SEŠ "Mirko Vešović"

  • Prva aktivnostje bila ”Eko akcija”, sprovedena 23. septembra. Uprava škole je đacima pružila finansijska sredstva kojim su kupili sadnice i potreban materijal za uspješnu akciju, a zatim se vratili u školsko dvorište i sa ostatkom zainteresovanih đaka, kojih je bilo 26, očistili školsko dvorište i posadili sadnice. Cilj ove akcije jeste očuvanje okoline, odnosno samog školskog dvorišta, jačanje svijesti prilikom sjedinjavanja raznih uzrasta uz veliku količinu pozitivne energije i entuzijazma.
  • Druga akcija je bila u saradnji sa Volonterskim klubom SEŠ ‚‚Mirko Vešović”. To je bila akcija prikupljanja knjiga i novca za kupovinu istih, odnosno lektira za biblioteku škole. Ova akcija je sprovedena uspješno, svako odjeljenje sva četiri razreda je bilo uključeno, svi u raličitim mogućnostima.. Akcija je održana s ciljem da svaki đak uvijek ima mogućnost da uzme lektiru i da nema ograničeno vrijeme da je pročita kako bi drugi đak uzeo. Sada biblioteka ima dovoljan broj primjeraka svih naslova, kako školskih lektira tako i drugih knjiga.
    20160208 122235
  • Treća akcija je bila organizovana audicija, odnosno radionica na kojoj su svi pokazali šta znaju i koji je njihov talenat s ciljem da se učenici oslobode i međusobno zbliže i povežu. Ova akcija je takođe bila od pomoći pri odabiru učenika za akciju (humanitarna priredba) koja je slijedila.
  • Četvrta akcija je bila tribina koju je održala NVO ”Prima”, u saradnji sa Učeničkim parlamentom. Na ovom predavanju prisustvovalo je 35 učenika. Konkretno predavanje se svodilo na temu nasilja, mogućnosti koje pruža ta organizacija kao i vršnjačka edukacija za koju su se zainteresovali učenici i postavljali pitanjaseš nvo prima vršnjačko nasilje.
  • Peta akcija bila je ponovno aktiviranje kutije povjerenja. Učenici su slali poruke i ukazivali na probleme anonimno. Kutija je kasnije otvorena, i problemi, sigestije i prijedlozi predočeni su upravi škole.
    kutija povjerenja seš

 

DODJELA BODOVA:
II stepen dodjele bodova
Promovisanje aktivizma i prava srednjoškolaca (Kutija povjerenja) – 2 boda
Promovisanje aktivizma i prava srednjoškolaca (Audicija) – 2 boda
Ekološka akcija – 2 boda
Edukativna tribina (Saradnja sa NVO “Prima”) – 3 boda
Ostale aktivnosti (Prikupljanje knjiga za biblioteku) – 3 boda

UKUPNO 12 BODOVA