Skoči na sadržaj

Integrisani izvještaj-JU Gimnazija ''Slobodan Škerović''

Povodom Međunarodnog dana žena, predstavnici odjeljenja u Učeničkom parlamentu iznenadili su radnice poklonivši im ruže.

Na inicijativu Učeničkog parlamenta, u subotu, 10. marta 2018. godine u Omladinskom klubu Gimnazije, održano je takmičenje u slaganju Rubikove kocke. Na takmičenju je učestvovalo je 16 takmičara iz Podgorice, Nikšića, Mojkovca, Bara i sa Cetinja, podijeljenih u 8 kategorija. Pobjednici po kategorijama su: 2×2 − David Pantović, 3×3 − David Pantović, 5×5 − David Pantović, Megaminx − Anđela Zečević, Skewb − Vladan Savićević, 3×3 OH − Anđela Zečević, Square-1 „ David Pantović i Pyraminx − Anđela Zečević.

Učenički parlament škole pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći  Anđeli Rešetar, učenici OŠ ”Vuk Karadžić”, koja boluje od akutne epilepsije, urođenog i atopijskog  dermatitisa. Anđela, sestra i majka žive od socijalne pomoći i nisu u mogućnosti da plaćaju neophodnu terapiju.
Učenički parlament pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za bivšeg kolegu i profesora geografije i istorije  Duška Šiljka. Dušku je bila potrebna pomoć za liječenje i transplantaciju bubrega u klinici Ačibadem u Turskoj. Učenici i zaposleni u Školi ukupno su donirali 1347,70 eura
Na inicijativu Učeničkog parlamenta Gimnazije „Slobodan Škerović”, u saradnji s horom škole, organizovao se humanitarni koncert za bivšeg kolegu i profesora geografije i istorije Duška Šiljka, kome je bila potrebna pomoć za liječenje i transplantaciju bubrega. Od prodaje karata prikupljeno je 195,30 eura.
Na veliku žalost cjelokupnog kolektiva Gimnazije ”Slobodan Škerović”, profesor Šiljak je preminuo, izgubivši najtežu životnu bitku. Njegova plemenitost i kolegijalnost ostaće upamćeni u hodnicima i kabinetima Gimnazije, gdje je nekada nesebično dijelio svoja znanja i iskustva.

DODJELA BODOVA
II stepen dodjele bodova
Ostale aktivnosti x2-6 bodova
Humanitarna akcija x2-8 bodova
Kulturno-humanitarna aktivnost-5 bodova
UKUPNO BODOVA-19 BODOVA