Skoči na sadržaj

Integrisani izvještaj – Gimnazija "Slobodan Škerović"

Dan škole
U podgoričkoj Gimnaziji „Slobodan Škerović“ obilježeno je 111 godina postojanja ove ustanove. Priređen je svečani program pod nazivom „Al’ igra teče dalje“. S pozornice su se smjenjivale poruke o odrastanju, dilemama, prijateljstvu, ljubavima i snovima. Hor je svojim pjesmama budio uspomene, ali i učvršćivao uvjerenje da ljubav prema Gimnazij traje cijeli život. Članovi Učeničkog parlamenta su dali značajan doprinos u realizaciji ovog značajnog dana.

Anketa o ekskurziji
Na inicijativu Učeničkog parlamenta sprovedena je anketa o destinaciji ekskurzije za šk.2017/18. godinu. Anketu su popunjavali učenici III razreda koji su mogli da se opredijele za tri destinacije:

  • Budimpešta – Prag – Beč
  • Sjeverna Italija – Južna Francuska
  • Italija – Frnacuska – Španija

U anketi je učestvovalo ukupno 379 učenika trećeg razreda. Učenici A smjene su za matursku maršutu izbrali destinaciju Sjeverna Italija – Južna Francuska, dok je većinskim odabirom učenika B smjene izabrana destinacija broj 3.
Anketa o predmetu Istorija religije
Među učenicima koji slušaju izborni predmet Istorija religije sprovedena je anketa sa ciljem da se unaprijedi kvalitet predmeta. Kroz pitanja zašto su  birali kao izborni predmet Istoriju religije , u kolikoj mjeri su ispunjena njihova očekivanja, koja znanja i vještine su  usvojili slušajući ga,  saznali smo koliko su spremni za  za život u zajednici.
Osnivanje Kluba ljubitelja pozorišta
Na inicijativu predstavnika Učeničkog parlamenta u  Školi je formiran Klub ljubitelja pozorišta.
Prezentacija KSI Montenegro
U okviru saradnje Učeničkog parlamenta Gimnazije i  „Knightsbridge Schools International Montenegro”, predstavnici tog obrazovnog centra su u Omladinskom klubu Gimnazije održali prezentaciju KSI Montenegro. Učenicima su predstavili način funkcionisanja škole, iskustva življenja u školskom internatu kao i uslove za dobijanje stipendije, koju dodjeljuju po četvrti put.

DODJELA BODOVA
II stepen dodjele bodova
Istraživanja među učenicima I x2 – 4 boda
Kulturna manifestacija – 3 boda
Ostale aktivnosti – 3 boda
III stepen dodjele bodova
Međuopštinska saradnja – 5 bodova
UKUPNO BODOVA – 15