Skoči na sadržaj

Humanitarni koncert za Sofiju

Učenički parlament Srednje medicinske škole “Dr Branko Zogović” je poznat po svojoj humanosti. Organizuju humanitarne koncerte prikupljajući novčanu pomoć za one kojima je najpotrebnija. Ove godine su prikupljali novac za njihovu sugrađanku,trogodišnju Sofiju Vešović, koja je rođena sa cerebralnom paralizom, kataraktom i srčanom manom.

Koncert je održan 28. novembra u Centru  za kulturu opštine Berane. Učenici su nekoliko dana prije koncerta na štandu u centru grada prodavali ulaznice čija je cijena bila 2 eura. Takođe još jedan štand bio je postavljem u holu škole. U većini kafića stajale su kutije u kojima su humani građani ubacivali novac.
Na koncertu su pored učenika te škole učestvovali i profesor Rade Jolić, profesorica Marija Barjaktarović, plesni klub Duga kao i učenice osnovne škole “Vukašin Radunović”.
Ovu humanitarna akcija podržana je od strane navijača tj. Streetboysa, kao i od strane Nikole Obradovića, učenika četvrtog razreda gimnazije “Panto Mališić”, koji je organizovao humanitarnu žurku  i sav novac od iste donirao za pomoć Sofiji.

Akcija je podržana od strane poznatih ličnosti koji su putem sms poruke donirali novac i koji su putem svojih profila na društvenim mrežama širili vijesti o ovoj akciji. Prikupljeno je oko 4000 eura. Sve ovo je propratio profesionalni fotograf iz Studia Klik Berane, a za dekoraciju je bila zadužena Ivana Pantović “Imam ideju”. Akciju je propratila i radio stanica Berane, link https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1580030212053399&id=950255525030874 , kao i dnevne novine Dan.


DODJELA BODOVA

II stepen dodjele bodova
Humanitarna akcija – 4
III stepen dodjele bodova
Saradnja na opštinskom nivou-2
IV stepen dodjele bodova
Mediji-2
V stepen dodjele bodova
Akcija je posjećena u velikom broju-1

UKUPONO BODOVA – 9