Skoči na sadržaj

Dan srednjoškolaca u Baru

Učenički parlament Gimnazije “Niko Rolović”, u saradnji sa upravom škole i profesorima, organizovao je niz aktivnosti povodom obilježavanja 17. novembra – Međunarodnog dana srednjoškolaca.
Svi učenici i zaposleni u školi dali su svoj doprinos tokom akcije uređenja školskog dvorišta, ali nije izostala ni pomoć JP Komunalne djelatnost, koju je UP kontaktirao, u vidu alata za čišćenje I kamiona kojim je otpad odnesen na predviđenu lokaciju. U ovoj ekološkoj akciji očićeno je dvorište škole I njegova okolina. Nakon toga je u holu škole održan kulturno-zabavni program. Nedjelju dana prije održanog koncerta održana je audicija u klubu škole kojoj su prisustvovali profesori muzičkog vaspitanja I uprava škole. Svi oni koji su se pokazali zadovoljavajuće na audiciji imali su priliku da nastupe na koncertu 17. Novembra. Publika je uživala u instrumentalnim I vokalnim izvedbama troje solista, dva dueta, I dvije grupe.
Potom su pročitana tri prvoplasirana rada na literarnom konkursu “Želim da ti kažem Hvala…” koji je UP raspisao dvije nedjelje prije u saradnji sa profesoricama književnosti.
Marija Pešić, predsjednica Učeničkog parlamenta, održala je govor o značaju Dana srednjoškolaca i podsjetila prisutne na profesore i učenike koji su strijeljani nakon studentskih protesta održanih u Pragu 1939. godine. U duhu učeničkog i studentskog aktivizma, jedna od poruka bila je – “Uključi se, neka se i tvoj glas čuje!’”
Programu su, pored učenika Gimnazije, profesora i uprave, prisustvovali i učenici Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole i Srednje stručne škole iz Bara. Publika je brojala oko 200 ljudi.
Kako bi se istakao značaj sportskog duha i timskog rada, ovaj dan je završen košarkaškom utakmicom između učenika trećeg i četvrtog razreda koju je organizovao Učenički parlament.

DODJELA BODOVA
II stepen dodjele bodova
Kulturna manifestacija-3 boda
Ekološka akcija-3 boda
Sporstske aktivnosti I-2 boda
Ostale aktivnosti-3 boda
V stepen dodjele bodova
Aktivnost sprovedena na inicijativu UNSCG-1 bod
Aktivnost posjećena u velikom broju-1 bod
UKUPNO BODOVA-13 BODOVA