Skoči na sadržaj

Dan škole

 
U utorak,31.oktobra 2017.godine u Centru za učenje, održan je prigodan kulturno-zabavni program kojim je svečano obilježen dan škole.To je 52. put da naša škola svečano obilježava ovaj dan.
 U petnaestak tačaka programa učenic su sei predstavili različitim sadržajima.Prisutnima su se predstavili nadareni učenici koji sviraju , glume, izražajno kazuju stihove.U zabavnom dijelu programa nastupilo je KUD “Džafer Nikočević” čiji su članovi učenici područnog odjeljenja naše škole u Gusinju.Oni su izveli narodne igre plavsko-gusinjskog kraja.
U svečanom dijelu programa direktor škole je uručio pohvale i zahvalnice svim onim učenicima koji su svojim postignućima i osvojenim nagradama afirmisali našu školu. Zahvalnicie su primirli učesnici petog UPSIFT-a, pobjednici kviza ”Koliko poznaješ Evropsku uniju“,glumci amaterskog filma „Mi djeca sa stanice Zoo“, učenisci ljetnje škole „Planeta u tvojim rikama“,učesnici „Ljetnjeg vojnog kamapa“,realizatori Dana inkluzije ,kao i pobjednici školskog jesenjeg krosa. Program je ispratilo  preko 100 učenika.
Program je pripremio i realizivao Aktiv profesora Crnogoskog jezika.
DODJELA BODOVA
II stepen dodjele bodova
Kulturna manifestacija-3 boda
UKUPNO BODOVA:3