Skoči na sadržaj

Obilježen Svjetski dan sigurnog interneta

   

gimnazija internet 3

Sa predstavnikom Centra za socijalni rad Željkom Pejovićem i Ljeposavom Miljić iz Kancelarije za prevencuju bolesti zavisnosti, učenici su razgovarali i o vršnjačkom nasilju preko interneta koje je u svijetu poznato kao cyberbullying, kao i kako se zaštititi od različitih oblika istog. Istakli su da je ovaj vid nasilja u zadnje vrijeme jedan od najzastupljenijih i da samim napretkom tehnologije napreduje i širenje nesigurnosti, a najveći uzrok je izražena radoznalost i vjerovanje da posledice ne postoje u tolikoj mjeri u kojoj ih svakodnevno eksponiraju, sve dok se ne dogode pojedincu ili grupi ljudi. Takođe, na tu temu, učenice prvog razreda, Andrijana Ćosović i Milojka Simićević, sa prof. Milankom Zarubicom napravile su prezentaciju.

Nakon diskusije, odgledan je kratak film o nasilju koji su napravili učenici škole, kako bi na bolji način shvatili koliko je značajna prevencija nasilja i kako nas neopreznost može uvesti u svijet velikih problema, koji na kraju mogu dovesti do različitih pogrešnih donošenja rješenja.
Osim toga, sprovedena je anonimna anketa za sve učenike škole kako bi mogli da se izjasne o poznavanju interneta, načinu na koji ga koriste i o samim neprijatnostima koje internet može da donese.

Aktivnost je objavljena u dnevinim novinama, kao i na portalu Vijesti.


gimnazija internet2

http://www.vijesti.me/vijesti/obiljezen-dan-interneta-na-zabljaku-924093

DODJELA BODOVA:

II stepen dodjele bodova
Edukativna tribina – 3 boda
Anketa – 2 boda
Ostale aktivnosti(film) – 3 boda

IV stepen dodjele bodova
Mediji – 2 boda

V stepen dodjele bodova
Prisustvo stručnog lica 1×2 – 2 boda

UKUPNO: 12 bodova