Skoči na sadržaj

Akcioni dan kroz riječi starih volontera

Prijave za Akcioni dan su uveliko u toku.

Kakve uspomene volonteri od prethodnih godina nose sa sobom i zašto bi se svaki srednjoškolac trebao prijaviti za ovaj projekat, u nastavku nam prenosi Andrea Jovović, učesnica Akcionog dana 2018. godine.

Akcioni dan je bilo jedno od mojih prvih iskustava sa vannastavnim aktivnostima.

U drugom razredu sam, zajedno sa dvije moje drugarice, vidjela objavu o Akcionom danu i odlučile smo da se prijavimo.

Sam koncept i zamisao tog projekta bila nam je mnogo zanimljiva. Nas tri smo dobile mogućnost da budemo zaposlene na istom mjestu, što je nama u tom trenutku predstavljalo olakšavajuću okolnost jer smo mislile da se nećemo baš najbolje snaći, a na samom kraju smo uvidjele da je briga bila sasvim bespotrebna.

Te godine, obavljala sam posao asistenta u Omladinskom klubu Gimnazije “Slobodan Škerović” u Podgorici. Zajedno sa profesorima koji su bili zaduženi za vođenje Omladinskog kluba učestvovala sam u organizaciji i realizaciji edukativnih radionica. Osim što sam upoznala mnogo mladih i zanimljivih ljudi, kroz sam rad sam stekla mnoga  znanja koja su mi koristila u daljem školovanju. Takođe, nakon toga sam počela još više da se interesujem za neformalno obrazovanje i vannastavne aktivnosti, tako da sam na jedan način upravo zahvaljujući Akcionom danu, proširila svoj spektar interesovanja za neke stvari koje me ranije nisu privlačile.

To je, kako za mene tako i za moje drugarice, bilo neponovljivo iskustvo i definitno je jedna od stvari koje spomenem kada se prisjećam srednje škole. Žao mi je što je pandemija virusa Covid-19 onemogućila realizaciju projekta 2020. godine, jer sam željela da još jednom za vrijeme svog srednjoškolskog obrazovanja učestvujem, ali nažalost su okolnosti bile takve da nisam dobila tu priliku. Ipak, sa druge strane mi je drago što je Unija srednjoškolaca ove godine u mogućnosti da organizuje Akcioni dan i preporučila bih svima da se prijave.

Da sam trenutno u mogućnosti da se ponovo prijavim, rado bih to učinila i zato pozivam sve srednjoškolce da ne propuste ovu priliku, već da se prijave, jer je to zaista jedno korisno i nezaboravno iskustvo.

Andrea Jovović, volonter Akcionog dana 2018

Zahvaljujemo Andrei na tome što je svoje iskustvo podijelila sa nama i pozivamo vas još jednom da se prijavite i budete dio našeg projekta!