Počinje bodovanje aktivnosti učeničkih parlamenata

Za takmičenje za najbolji učenički parlament za školsku 2015/16. godinu, koje realizuje Unija srednjoškolaca u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, prijavu je dostavilo 26 parlamenata iz skoro svih gradova Crne Gore.
Upravni odbor UNSCG će bodovati sve aktivnosti koje su učenički parlamenti sproveli u periodu od septembra 2015. do maja mjeseca 2016. godine.
Potrebno je da predstavnici UP loklanim koordinatorima dostavljaju zapisnike o sprovedenim aktivnostima. Ovdje možete pogledati kako će se izvršiti bodovanje aktivnosti i koje su to škole uzele učešće na ovom takmičenju.

Lokalni koordinatori su u svakodnevnoj komunikaciji sa predstavnicima učeničkih parlamenata, imajući u vidu aktivnosti koje su sprovodili i koje će sprovesti u narednom periodu oni najavljuju neizvjesno takmičenje. Obzirom da su prijavu poslale škole i opšteg i stručnog profila obrazovanja, očekujemo različite i mnogobrojne aktivnosti.
Nadamo se da će ovo takmičenje biti podstrek za razvijanje međuškolskih saradnji kako na opštinskom tako i na međuopštinskom nivou.

up1

Priznanje za najbolji učenički parlament dodijeliće Ministarstvo prosvjete i Unija srednjoškolaca na kraju školske godine.