Skoči na sadržaj

Aktivnosti UP tokom drugog polugodišta

I) OBILJEŽAVANJE DANA ZALJUBLJENIH
dan zaljub igk hn

Učenički parlament SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ je i ove godine tradicionalno obilježio 14. Februar, Dan zaljubljenih. Škola je okićena ukrasima u obliku srca i zamisao učeničkog parlamenta bila je da svi učenici dobiju prazno srce gdje će moći da napišu poruku za voljene i zalijepe to u holu škole. U holu je takođe stajao i pano u obliku momka i djevojke gdje su zaljubljeni mogli da se slikaju,a postavljena su i dva lanca gdje su parovi kačili svoje katance. Predstavnici UP su nosili srca sa natpisima FREE HUGS.

II) OBILJEŽAVANJA DANA DJECE OBOLJELE OD KANCERA

Na poziv  NVO “Fenix” (Udruženje roditelja djece oboljele od kancera) I odlukom Učeničkog parlamenta, 15.februar, međunarodni Dan djece oboljele od kancera po prvi put je obilježen u Herceg Novom. Učenici su dijelili zlatne vrpce jer je zlatna boja simbol borbe protiv dječijeg kancera, a u prostorijama koje im je obezbijedila Opština Herceg Novi održan je okrugli sto na ovu temu. Na ovaj način učenici su pokušali da podignu svijest o dječijem kanceru šaljući poruku roditeljima da je dječiji kancer bolest koja je izliječiva i da ne treba gubiti nadu-treba se boriti i izboriti!

III) PRAZNIK MIMOZE

IGK HN DANI MIMOZE 

Zamisao Učeničkog parlamenta bila je da se ove godine škola i učenici uključe u proslavu Praznika Mimoze i tako pokažu da su i oni aktivni dio zajednice. Učenici su, zajedno sa profesoricom likovne umjetnosti Ksandrom Popović uspjeli da naprave 4 maske – Marsovci, Vile proljeća, Pantomimičari i Arlekini i učestvovali na abrumima, otvaranju, 3 maskenbala i zatvaranju Praznika. Ove aktivnosti medijski su propraćene na lokalnoj radio stanici.

 

DODJELA BODOVA

II stepen dodjele bodova
Ostale aktivnosti (Dan zaljubljenih) – 3 boda
Edukativna tribina (Obilježavanje 15.februara) – 3 boda
Kulturna manifestacija (Praznik mimoze) – 3 boda

III stepen dodjele bodova
Mediji (Praznik mimoze)- 3 boda

UKUPNO 12 BODOVA