Skoči na sadržaj

Online radionice “ Ne čekaj promjene! Neka promjene čekaju tebe.”

Navikli da 17. novembar obilježavaju sa svojim vršnjacima, srednjoškolci su ove godine ipak ostali kući i ovaj dan dočekali ispred ekrana.
Mladi ljudi su glavni akteri promjena. Svjesni da se ništa ne mijenja preko noći, srednjoškolci se trude da budu strpljivi kada su promjene u pitanju. Mladi čine veliku slagalicu promjena, u kojoj je svaki dio važan. Tako je važno da svaka mlada osoba vjeruje u sebe i svoje sposobnosti.
Unija srednjoškolaca, 18og novembra je organizovala online Zoom radionicu o tome kako da mladi doprinesu poboljšanju zajednice. Učesnici radionice mogli su se prijaviti popunjavanjem online prijave koju smo objavili na našem Instagram profilu 15og novembra.
Radionici je prisustvovalo preko 50 mladih iz svih gradova Crne Gore. Oni su imali priliku da slušaju o različitim načinima kako da iskoriste svoje potencijale da bi doprinijeli razvoju zajednice. Slušali su iskustva studenata koji su studirali u inostranstvu, a sada se vraćaju u Crnu Goru da mijenjaju svoju zajednicu na bolje.