Četvrta Generalna skupština Unije srednjoškolaca Crne Gore otvorena je 19.10.2018. godine u Hotelu „Palas“ u Petrovcu.

Na otvaranju Skupštine govorili su predsjednica Skupštine, Anja Mićanović, predsjednica Upravnog odbora Unije, Andrea Mićanović kao i Generalni sekretar organizacije, Jovan Bojović.

Po završetku uvodnog dijela, delegati su otpočeli niz aktivnosti koji su prvi dan Skupštine učinili veoma produktivnim, aktivnim ali i zabavnim.

Delegati svih regija oprobali su se u „Potrazi za blagom“, aktivnosti koja je zabavnog ali i poučnog karaktera, u okviru koje su upoznavali i podsjećali se najvažnijih segmenata od kojih se organizacija sastoji kao i projekata koji su sprovedeni ili se u datom trenutku sprovode.

Agendu su, takođe, upotpunile i dvije radionice pod nazivom „Modeli učeničkih parlamenata“ i „Osmišljavanje aktivnosti za Dan srednjoškolaca 2018“. U okviru ovih aktivnosti, članovi Upravnog odbora, rukovodstva Skupštine kao i Generalnog sekretarijata razgovarali su sa delegatima o funkcionisanju učeničkih parlamenata u njihovim školama, modelima dobre prakse koje treba slijediti kao i o aktivnostima koje bi trebalo sprovesti u okviru obilježavanja njihovog dana – Dana srednjoškolaca.

Raspored aktivnosti prvog dana uključio je i prezentaciju o Evropskoj omladinskoj kartici u okviru koje je govorio izvršni direktor NVO „Centar za omladinsku edukaciju“, Jugoslav Radović. Ovom prilikom delegati su mogli da se bliže upoznaju sa svojim mogućnostima naručivanja kartice kao i sa raznim benefitima koje ona nosi.

Prvi dan se nešto neformalnijom aktivnošću, koja je podrazumijevala opuštenu komunikaciju uopštenog karaktera delegata i članova Upravnog odbora i rukovodstva Skupštine, završio uspješno i efikasno je pripremio delegate za drugi dan koji podrazumijeva predstavljanje kandidata za izbor novog rukovodstva organizacije koje će na funkciju stupiti u martu 2019. godine.