Skoči na sadržaj

Rastancima ne slijedi uvijek zaborav

Polako se nazire kraj jednog predivnog perioda života i uskoro će moja generaciјa završiti srednjoškolsko obrazovanje. Nažalost, potpuno drugačije od svih prethodnih …

Nijesam imala priliku da u posljednjoj godini osjetim kako je to biti maturant i iskoristiti svaki dan, da bih sve do onog posljednjeg, učinila nezaboravnim. Ali to neće izbrisati sve ono prelijepo što sam doživjela prije virusa koji je zahvatio našu planetu. Srednju školu ću pamtiti po lijepom – pd osobe koja je strahovala da prvog dana pređe prag svoje nove škole, postajem ona koja koja ne želi da više ikada izađe iz nje. Uskoro, nakon završenog srednjeg obrazovanja postaću farmaceutski tehničar. Jako čudno i za izgovoriti, već su prošle četiri godine od mog odabira koji smatram jednom od najispravnijih odluka u životu.

Sada postajem druga osoba, nastavljam svojim putem koji se potpuno razlikuje od onog prvobitno planiranog, ali svakako da će sva iskustva stečena tokom ovog perioda biti od velikog značaja za sve što u budućnosti budem činila. Presrećna sam što sam bila učenica Prve srednje stručne škole u Nikšiću koja je od mene napravila sve što sam sada. Svojim zalaganjima i trudom, moji profesori su se trudili da mi, pored nastavnog plana i programa, pruže drugačija znanja  i posvete mi se dovoljno da me pokrenu da odlučim da se angažujem na brojnim mjestima i bavim različitim aktivnostima. Zahvalna sam svim profesorima, a najviše  svojoj razrednoj i upravi škole što su u meni prepoznali sve ono za šta ni sama nisam bila svjesna da posjedujem, i što su me naučili da njegujem prave vrijednosti i znali da mi daju prostora da se pokažem.

Ovo će zasigurno biti jedno od najljepših iskustava u mom životu i nešto od čega će mi biti jako teško da se rastanem, ali rastancima ne slijedi uvijek zaborav, već naprotiv, ovo se pamti do kraja života.

Milica Damjanović, delegatkinja UNSCG