Skoči na sadržaj

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv SIDA-e u školama južne regije

Ove aktivnosti sproveli smo zbog sve većeg broja inficiranih osoba  u Crnoj Gori. Tribinama smo nastojali da populaciju koja je na prelazu iz seksualno pasivnog u aktivno doba edukujemo kako da izbjegnu infekciju i koliko su ove bolesti opasne. 

U školama južne regije (Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Bar i Ulcinj) tribine su organizovane u sljedećim školama:

 

SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ Herceg Novi
Učenički parlament je organizovao dvije tribine za učenike obje smjene svoje škole. Tokom dana djelili su trake solidarnosti i informativne letke i prezervative.

hivhn

 

Gimnazija Kotor:
Učenički parlament organizovao je predavanje za oko 30-ak učenika na kojem je govorila predstavnica Savjetovališta Povjerljivo sestra Marsela Mirošević.

hivko

SMŠ „Mladost“ Tivat
U Tivtu je održana edukativna tribina u multimedijalnoj sali Opštine gdje su pored učenika predavanju medicinskog osoblja mogli da prisustvuju i zainteresovani građani.

hivtv

 

Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Bar
Predavanje učenicima ove škole održala je dr Ljiljana Jovićević iz Savjetovališta za dobrovoljno i povjerljivo testiranje na HIV Bar.

hivbr

 

SMŠ „Bratstvo-jedinstvo“ Ulcinj
U ovoj školi učenici su imali priliku da svojim drugarima prenesu znanje na ovu temu.

hibul

Pored navedenih škola, Međunarodni dan borbe protiv HIV-a, obilježen je u režiji učenika ili Uprave i u sljedećim školama: SMŠ „Danilo Kiš“ Budva i Gimnazija „Niko Rolović“ Bar.