Skoči na sadržaj

Saradnja Tivta i Šangaja

 Prilikom posjete  delegacije profesora i učenika Šangaja, okruga Jiading, članovi učeničkog parlamenta za njih su pripremili obilazak škole i prezentaciju o istorijatu iste, 5.10.2016.
Narednog dana,6.10.2016., članovi parlamenta osmislili su kviz na engleskom jeziku. Kviz je bio iz oblasti opšte kulture, kao i iz oblasti istorije. Dan kasnije. učenički parlament je organizovao sportski dan koji se sastojao iz 2 sportske discipline: odbojke i stonog tenisa. Na turniru u stonom tenisu učestvovali su i sami članovi učeničkog parlamenta.
Niz aktivnosti realizovan od strane učeničkog parlamenta bio je podržan od strane Uprave škole koja je dala prostor članovima parlamenta kako bi boravak Kineske delegacije prošao što ugodnije, kako za same učenike iz Kine tako i za sve učenike ali i profesore koji su učestvovali u ovom projektu. Kroz priređene aktivnosti učenici iz Kine imali su prilike upoznati se sa načinom školovanja ali i interakcijom koja vlada medju školskim kolektivom.

kinezi u tivtu 2

Nakon ove posjete, Šangaj je posjetila i  delegacija škole koja se sastojala od 6 učenika, od kojih je jedna učenica predsjednica učeničkog parlamenta, Mia Zeković, predstavljala parlament  škole kao i Uniju srednjoškolaca Crne Gore. Objašnjavajući način rada pomenutih institucija u državi i školi Zeković je započela  saradnju izmedju parlamenata SMŠ “Mladost” Tivat sa školom u Šangaju. To je ujedno i ostvarenje kontakta između dvije Unije, što može biti od izuzetnog značaja.

 

DODJELA BODOVA

II stepen dodjele bodova
Sportske aktivnosti – 3 boda
Ostale aktivnosti – 3 boda

III stepen dodjele bodova
Međunarodna saradnja – 7 bodova

UKUPNO: 13 bodova