Skoči na sadržaj

Dan srednje medicinske škole ''Dr Branko Zogović''

Učesnici, članovi Đačkog parlamenta, pokazali su svoj umjetnički, dramski, literarni, recitatorski, novinarski i muzički talenat. 

Putem prezentacije predstavljen je rad škole od njenih početaka (1995), pa do tog dana. U dramskom dijelu aktivnosti izvedena su dva dramska prikaza koja su  imala cilj da predstave društvo današnjice, ali i da ukažu na anomalije u govornoj i pisanoj kulturi kao i u opštoj kulturi, oblačenja i ponašanja u školi. Svoj muzički talenat predstavili su učenici koji su istovremeno članovi crkvenog hora i izveli su naše izvorne, crnogorske pjesme.

Afirmacija mladih pjesnika ove škole zauzela je posebno mjesto na manifestaciji. Učenica i predsjednica Đačkog parlamenta, Danijela Petrović, govorila je stihove pjesama iz svoje druge zbirke pjesama „Na krilima leptira“.

Priredbi su prisustvovali svi članovi Nastavničkog vijeća, kao i većina učenika koji su izrazili želju da uživaju u predstavljanju talenata svojih drugara.

Takođe, prisutni su bili i novinari Radio Berana koji su zabilježili cjelokupan program(ne postoji link; lokalna radio stanica).

DODJELA BODOVA:

II stepen dodjele bodova:
Kulturna manifestacija – 3 boda

IV stepen dodjele bodova
Mediji – 2 boda

UKUPNO: 5 bodova